Hogere ranking

Bereik sneller en makkelijker jouw doelgroep in de app stores van Google en Apple.Beter zichtbaar

Val in de stores beter op tussen de miljoenen andere apps en zorg dat je gevonden wordt.Meer downloads

Verhoog het totaal aantal downloads van de app. Want daar draait het uiteindelijk om.

App store optimalisatie verhoogt de downloads en het bereik van jouw app

De concurrentie in de app store is enorm. Met app store optimalisatie zorgen wij ervoor dat jouw app tussen de miljoenen andere apps in de App Store en Google Play Store opvalt.

Impact op ranking

Hoe hoog jouw app rankt is zoals altijd afhankelijk van meerdere factoren. En sommige van deze ranking factoren zijn nog steeds staatsgeheim nummer 1. Van een aantal punten weten we echter dat ze een behoorlijke impact hebben op de score van jouw app. Denk aan; zoektermen, applicatienaam, beschrijving, afbeeldingen, video’s, app icon en beschikbare updates en ratings.

Mogen wij voor jou de app store optimalisatie regelen dan gaan wij alle mogelijke instellingen, afbeeldingen, video’s en functies zodanig aanpassen dat het bereik van jouw app zo groot mogelijk zal worden.

Besloten apps

Apps die privé worden gepubliceerd en dus alleen voor intern gebruik zijn hoef je in principe niet te optimaliseren voor de app stores. De link zal in de meeste gevallen natuurlijk binnen het bedrijf verspreid worden. Dit is zeker van toepassing bij de apps op iOS die met het Apple Business Manager program verspreid worden. Maar voor Android apparaten kun je wel zorgen dat bijvoorbeeld jouw interne bedrijfsapp of communicatie app goed vindbaar is. Je wilt immers dat de app ook hier zo goed mogelijk wordt gevonden.

App store optimalisatie en jouw app

Wij vertellen je graag meer over onze aanpak, behaalde succesverhalen en waar jouw kansen liggen. Neem contact met ons op als wij ook jouw app beter vindbaar mogen maken.

Heb je nog geen app maar wel interesse? Wij helpen je graag op weg. Kies voor een van onze basis apps of laat ons een maatwerk app voor je realiseren. Kijk eens bij onze pakketten, de veelgestelde vragen of stuur ons een e-mail.

App store optimalisatie door AppMKB (onderdeel van Webba)
testimonial

wat vinden onze klanten?

 • Voor Papa John's Nederland heeft AppMKB een gave loyaliteits app voor onze klanten gebouwd. Zeer snelle service, communicatief en klantvriendelijk. Overigens hebben ze als experts proactief meegedacht in de mogelijkheden.

  ZAFIRA VAN BERKEL

  Local Store Marketing Manager bij Papa John's Pizza
 • Heerlijk om direct zaken te kunnen doen! Het feit dat ik geen enkel verstand heb van het maken van apps was al vanaf het eerste contact geen enkel probleem. Ik werd snel en vakkundig geholpen door de uitstekende accountmanagers.

  KLEIS SORGDRAGER

  Sr. Advisor Design & Traffic bij ManpowerGroup
 • AppMKB geeft goed maatgericht advies. Heeft verstand van zaken geeft goede tips die passen bij wat de klant wenst. Voor Makro Nederland heeft AppMKB een store locator app gebouwd voor intern gebruik. Prima prijs kwaliteit verhouding.

  LUUK STRIJKER

  Store Manager bij Makro
 • Voor Dusseldorp BMW heeft AppMKB een gave app gebouwd waarin klanten relevante informatie altijd bij de hand hebben. Plezierige partij om mee samen te werken, meedenkend in zowel concept als proceskant.

  MICHIEL VAN TONGEREN

  Marketing Manager bij Dusseldorp BMW