veelgestelde vragen

Natuurlijk krijgen we niet alle vragen in één overzicht geperst, maar om het je makkelijk te maken hebben we een korte opsomming gemaakt van de veelgestelde vragen. Neem gerust contact met ons op als je andere vragen hebt.

1. Werken jullie alleen voor bedrijven?

Ja wij werken voor bedrijven, organisaties en verenigingen. Al onze opdrachtgevers zijn ingeschreven bij de kamer van koophandel.

2. Wat kosten een app?

Wij maken een basisapp al vanaf € 1.395- met € 360,- aan jaarkosten. Wil je een geavanceerde app, dan beginnen de prijzen vanaf € 2.695,- (prijzen 2021).

3. Voor wat voor bedrijven is een app geschikt?

Een app is geschikt voor bedrijven uit elke branche. Onze huidige klanten zijn voornamelijk werkzaam in: retail, horeca, transport, verzekeringen, techniek, groothandels, uitzendbureaus en bouw.

4. Krijg ik altijd ondersteuning bij mijn app?

Uiteraard krijg je bij ons altijd ondersteuning. Onze pakketten zijn altijd inclusief alle ondersteuning die je nodig hebt op het gebied van jouw app. Voor updates en aanpassingen in Apple App Store (iOS) en op de Google Play Store (Android). rekenen wij in de basis 2-3 uur. Onze klantenservice staat dagelijks voor je klaar. Wil je de app uitbreiden of vernieuwen, dan doen wij hiervoor eerste een voorstel en bij akkoord voeren wij dat uit.

5. Heeft een app onderhoudskosten?

Ja, een app moet net als een website worden gehost. Voor een optimale werking is het verder belangrijk dat de app continu up-to-date wordt gehouden. De digitale ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Wij verzorgen de hosting en alle benodigde updates.

6. Kan ik mijn app zelf beheren?

Ja, je kunt jouw app zelf beheren via een Content Management Systeem. De pro en advanced app van AppMKB heeft standaard een eigen CMS-systeem. Met dit systeem kun je de inhoud van jouw app gemakkelijk beheren.

7. Werkt mijn app op alle telefoontoestellen en besturingssystemen?

Wij streven ernaar om de apps te ontwikkelen voor alle typen telefoontoestellen en besturingssystemen. Jaarlijks komen er honderden nieuwe telefoontoestellen uit. Onze specialisten werken continu aan het optimaliseren van onze apps op alle platformen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

8. Waar wordt de app gehost?

De apps worden in Nederland gehost op servers welke alleen voor onze klanten zijn.

9. Op welke platformen worden de apps aangeboden?

Wij bieden apps aan op de Apple App Store (iOS) en op de Google Play Store (Android).

10. Moet ik zelf een ontwikkelaarsaccount aanmaken bij Apple (iOS)?

Ja, Apple verplicht elke uitgever van een app om een eigen uniek Apple Developersaccount aan te maken. Bij Google is dit niet noodzakelijk.

11. Zijn er kosten verbonden aan een Apple Developersaccount?

Ja, de kosten die hieraan verbonden zijn bedragen € 100,- per jaar (prijs 2021).Sinds 2020 heeft Apple dit verplicht om per bedrijf zelf een account aan te laten maken.

12. Hoe kunnen jullie zo voordelig werken?

Om snel en voordelig te kunnen werken, hebben we een groot aantal modules ontwikkeld. Wij maken gebruik van een basissysteem en breiden deze uit naar jouw wensen.

13. Hoelang duurt het voordat mijn app in de stores staat?

Zodra de app klaar is voor lancering, dienen wij deze in bij de App Store en de Play Store. Het goedkeuringsproces bij Apple neemt ongeveer twee weken in beslag. Bij Google gaat dit stukken sneller, namelijk binnen 48 uur. Apple wil een app wel eens afkeuren, ze hebben een heel streng beleid, een app moet echt iets toevoegen zeggen zij en meer functionaliteiten bieden dan de website.