veelgestelde vragen

Natuurlijk krijgen we niet alle vragen in één overzicht geperst. Maar om het je gemakkelijk te maken hebben we een beknopt overzicht gemaakt van de vragen die het vaakst voorbijkomen. Neem gerust contact met ons op als je andere vragen hebt.

1. Werken jullie alleen voor bedrijven?

Ja, wij werken alleen voor bedrijven, organisaties en verenigingen. Al onze opdrachtgevers zijn ingeschreven bij de kamer van koophandel.

2. Wat kost een app?

Wij realiseren jouw basisapp al vanaf € 1.395- met € 360,- aan jaarkosten. Wil je een geavanceerde app? Dan beginnen de prijzen vanaf € 2.695,- (prijzen 2021).

3. Voor wat voor bedrijven is een app geschikt?

Een app is geschikt voor alle bedrijven uit iedere branche. Onze huidige klanten zijn voornamelijk werkzaam in retail, horeca, transport, verzekeringen, techniek, groothandels, uitzendbureaus en de bouw.

4. Krijg ik altijd ondersteuning bij mijn app?

Uiteraard krijg je bij ons ondersteuning. Onze pakketten zijn inclusief de basis ondersteuning die je nodig hebt met het beheer van jouw app. Voor updates en aanpassingen in Apple App Store (iOS) en op de Google Play Store (Android) rekenen wij in de basis 2-4 uur. Onze klantenservice staat dagelijks voor je klaar. Wil je de app uitbreiden of vernieuwen; dan doen wij hiervoor eerst een voorstel en bij akkoord voeren wij dit uit.

5. Heeft een app onderhoudskosten?

Ja, een app moet net als een website worden gehost. Voor een optimale werking is het verder belangrijk dat de achterkant van de app up-to-date wordt gehouden. De digitale ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Wij verzorgen de hosting en de benodigde updates aan het systeem van de app. Het is belangrijk om te weten dat het aan te raden is om de app met enige regelmaat bij te werken. Deze kosten zijn niet bij de pakketten inbegrepen. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

6. Kan ik mijn app zelf beheren?

Ja, je kunt jouw app grotendeels zelf beheren via ons Content Management Systeem. De pro en advanced app van AppMKB heeft standaard een eigen CMS-systeem. Met dit systeem kun jij de inhoud van jouw app eenvoudig beheren.

7. Werkt mijn app op alle telefoontoestellen en besturingssystemen?

Wij streven ernaar om apps te ontwikkelen voor alle typen telefoontoestellen en besturingssystemen. Jaarlijks komen er honderden nieuwe telefoontoestellen uit. Onze specialisten werken continu aan het optimaliseren van onze apps op alle platformen. Hier zijn voor jou als klant bij AppMKB geen extra kosten aan verbonden.

8. Waar wordt de app gehost?

De apps worden in Nederland gehost op servers welke alleen voor onze klanten zijn.

9. Op welke platformen worden de apps aangeboden?

Wij bieden apps aan die geschikt zijn voor de Apple App Store (iOS) en de Google Play Store (Android).

10. Moet ik zelf een ontwikkelaarsaccount aanmaken bij Apple (iOS)?

Ja, Apple verplicht elke uitgever van een app om een eigen uniek Apple Developersaccount aan te maken. Bij Google is dit niet noodzakelijk. Weet je niet hoe je dit moet regelen? Neem dan contact met ons op.

11. Zijn er kosten verbonden aan een Developersaccount?

Ja, de kosten die hieraan verbonden zijn bedragen voor Apple € 100,- per jaar (prijs 2021). Sinds 2020 heeft Apple dit verplicht om per bedrijf zelf een account aan te laten maken. Voor Google zijn de kosten op dit moment eenmalig 25 euro.

12. Hoe kunnen jullie zo voordelig werken?

Om snel en voordelig te kunnen werken, hebben we een groot aantal modules ontwikkeld. Wij maken gebruik van een basissysteem en breiden deze uit naar jouw wensen.

13. Hoelang duurt het voordat mijn app in de stores staat?

Zodra de app klaar is voor lancering, dienen wij deze in bij de App Store en de Play Store. Het goedkeuringsproces bij Apple neemt ongeveer twee weken in beslag. Bij Google gaat dit stukken sneller, namelijk binnen 48 uur. Apple wil een app wel eens afkeuren. Ze hebben een heel streng beleid. Een app moet echt iets toevoegen en meer functionaliteiten bieden dan de website.

13. Hoe zorgen jullie ervoor dat mijn app gevonden wordt?

Een app in de stores krijgen is 1. Maar je wil ook dat jouw doelgroep de app snel en goed kan vinden. Wil je dat de aanwezigheid van jouw app in beide app stores zo optimaal mogelijk is ingericht dan kun je gebruik maken van onze app store optimalisatie diensten.