Onze aanpak als wij een app gaan bouwen

Inmiddels hebben veel bedrijven ons weten te vinden; van zzp en mkb tot groothandels en landelijke merken.
Naast dat wij een bedrijfsapp op maat kunnen maken, kunnen wij ook een inwerkapp en verenigingsapp realiseren.

Onze specialisten hebben de ervaring als het gaat om het ontwikkelen van een applicatie. We werken graag voor diverse bedrijven. Klein of groot, wij ontwikkelen voor jou een gebruiksvriendelijke app.

Een app bouwen

Fase 1         
Wij starten met een intake waarin de wensen voor de app worden besproken. Dit leggen wij vast en koppelen dit vervolgens terug met de vraag om feedback. Zo heb jij genoeg gelegenheid om al jouw wensen aan ons door te geven.

Fase 2         
Wanneer wij de feedback en het akkoord hebben ontvangen, starten wij met het ontwerpen van de (demo) app. Deze demo krijg jij natuurlijk te zien. Vervolgens krijg jij wederom de gelegenheid om feedback en een akkoord te geven. Op die manier sta je niet voor verrassingen en krijg jij de app die je voor ogen hebt.

Fase 3            
Afhankelijk van hoe snel wij jouw feedback op het ontwerp en/of de demo app ontvangen, starten wij met het bouwproces.

Fase 4
Het bouwproces wordt afgerond. Wij zetten de app op hosting en bieden deze aan in de Google Playstore (Android) en App Store (iOS). 

Fase 5 en oplevering
Het proces bij Android gaat meestal snel; in 3-4 dagen kan jouw app al worden toegevoegd aan de Google Playstore. Bij iOS vergt dit echter wel iets meer tijd; het kan soms wel 10 dagen duren voordat er een akkoord komt op het toevoegen van de app aan de App Store.


Beleid besturingssystemen

In de praktijk kan het zijn dat een app niet geaccepteerd wordt door Android of iOS. Dit heeft te maken met het beleid van deze besturingssystemen. iOS heeft bijvoorbeeld een streng beleid en keurt apps voordat ze worden toegevoegd aan de App Store. Zo moet een app echt iets toevoegen wat niet met een website gerealiseerd kan worden. Om dit te testen hanteert iOS zijn eigen regels. Mocht de app worden afgewezen, dan moet deze worden aangepast en opnieuw aangeboden worden.

Vindbaarheid met app store optimalisatie

Natuurlijk houdt het niet op nadat de app is aangeboden bij de beide app stores. Je wilt ook dat je app gevonden wordt door jouw doelgroep en dat de app zo optimaal mogelijk wordt gepresenteerd. Hiervoor bieden wij ASO aan. ASO staat voor app store optimalisatie. Meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan eens de volgende pagina over app store optimalisatie.

Wij komen graag met je in contact!

Jij kunt jouw wensen voor een app met ons bespreken, maar wij kunnen jou ook informeren over de beste app voor jouw business. Neem vrijblijvend contact met ons op! Dan kunnen we samen sparren over jouw applicatie, op maat gemaakt.